2009. gada 4. septembris

Vērtējiet Ekonomikas ministrijas funkcijas

Funkciju vērtēšana ir noslēgusies. Paldies par dalību! Tuvākajās dienās publicēsim rezultātus!

Ekonomikas ministrijas un tās iestāžu 78 funkcijas





14 comments:

Anonīms teica...

ekonomikas ministrijai jābūt tad,jā ekonomika valstī pastāv.un jebkurā ministrijā jāstrādā speciālistiem tieši tās nozares.diemžēl pie mums vieni un tie paši cilvēki strādāt var jebkurā ministrijā.viņi nevar būt specialisti visur.viņi ir vinkārši politiķi.kā tad var vērtēt tadu darbu?

Anonīms teica...

0 bal

Anonīms teica...

Viens kretīnisms - ministra konsultēsana - valstiskā līmenī tādas funkcija nav vajadzīgas. Nevienam nekļūs labāk vai sliktāk, ja konsultēs vairāk vai vai mazāk. Droši vien, ka konsultācijas ir nepieciešamas, bet tās izmaksas ir attiecināmas uz konkrētām funkcijām.

Šīs ministrijas pamatfunkcija ir izstrādāt normatīvo bāzi un standartus, lai bizness var strādāt.
Vēl varētu palikt tādas kontroles funkcijas, kas darbojas kā pirmstiesas strīdu izskatīšana - daļa no patērētāju aizsardzības biroja funkcijām.

Bet valstij būtu lielā mērā jāatsakās no sertificēšanas, būvmateriālu uzraudzības, rotaļlietu uzraudzības funkcijām. Valstij ir jānosaka obligātie standarti un jānosaka sertificēšanas kārtība, bet pašu sertificēšanu un kontroli varētu veikt privātas iestādes.
No šīs sērijas ir pilnīgi absurdās prasības - piena ražotājiem (zemniekiem) 1 vai 2 reizes gadā vest kalibrēšanai mērtrauku, vai svarus, ar ko tiek ikdienā mērīts izslauktā piena daudzums. Vai kāds var man pateikt, kāds valstij no tā labums?

Anonīms teica...

Ak, Dievs...! Trūkst vārdu. Labi, ka izlasīju, ka tieku atbalstīts un konsultēts, jo līdz šai dienai to ne jutu, ne zināju.
(Būvuzņēmējs no 1991.gada, nodarbinu 46 cilvēkus)

Anonīms teica...

Atkal jau tas lielais strādājošo skaits! Diezgan apšaubāma ir to statistisko datu informācija, zinot kādos termiņos un kādi dati nepieciešami atskaitēs. Atsevišķos gadījumos pat nav iespējams iesniegt tos reālus.Un priekš kam viss tas milzīgais un skrupulozais darbs no "apakšas", ja izrādās "augšā" tāpat pēkšņi nevar pateikt ne precīzu pedagogu, ne skolēnu skaitu valstī.Rodas iespaids - prasa prasīšanas pēc.

Anonīms teica...

Interesanti, vai tad bezdarbnieku skaits jau tā nepārtraukti nepieaug, nerunājot nemaz par darba meklētājiem bez iztikas līdzekļiem.Vēl jau nav pierādījies, ka "augšas" tas uztrauktu!

Anonīms teica...

Ja tikai tie tarifi tiktu noteikti atbilstoši iedzīvotāju lielākās un nabadzīgākās daļas maksātspējai ...

Anonīms teica...

Tāpat jau otrā kabinetā nezin, ko vienā dara...

Anonīms teica...

pilnīgs sviests

Anonīms teica...

Ļoti vāji vērtēju darbību būvniecībā un enerģētikā. Nav valsts politikas, EM to neveido. Tad šo politiku veido mafija.

Anonīms teica...

Uzskatu, ka A. Kamparam ir vēlēšanās kaut ko vērst pa labu, taču tas smagnējais birokrātijas aparāts to neļauj.

interneta pieslēgums teica...

Nu galīgi garam, nav ko teikt ...!

Antons teica...

Šeit tiešām ir sviests ..

Ikrs teica...

Paldies!