2009. gada 4. septembris

Kā vērtēt valsts iestāžu funkcijas?

Visas valsts pārvaldes funkcijas tiek novērtētas, norādot balles (5 – visaugstākās vērtētās funkcijas, 0 – zemākās vērtētās funkcijas) atbilstoši iestādes iesniegtajai informācijai par funkciju izpildes būtību, sniegto pakalpojumu apjomu un saņēmējiem, kā arī institūcijas norādītājiem riskiem vērtējumam, - iespēju robežās augstāko vērtējumu sniedzot tikai ierobežotam skaitam funkciju un uzdevumu. Sākotnējo informāciju par prioritāšu izvērtēšanu ir sniegušās valsts pārvaldes institūcijas. Katrai funkcijai tiek norādīts tikai fiksēts skaitlisks rādītājs (piemēram, 0., 1., 2., 3., 4. vai 5), netiek norādīti divi vai vairāki lielumi, kā arī intervāli (1. un 2.; no 1-3balles; ½. balles utt.).

0 – funkcijas / uzdevuma turpmāka izpilde valsts pārvaldes institūcijās tiek pārtraukta un netiek turpināta. Pakalpojumu saņēmēju skaits ir neliels, nav būtiski īstermiņa un ilgtermiņa risku, ja funkcijas izpilde tiek pārtraukta.

1 – funkcija / uzdevums ir maznozīmīgs, tās izpildes pārtraukšana neietekmē uzņēmējdarbības attīstību, funkcija vai uzdevums nav raksturīgs valsts pārvaldei, bet, iespējams, ka to var pārņemt citas juridiskas personas, tam neparedzot finansējumu no valsts budžeta. Riski ir maznozīmīgi un nebūtiski.

2- funkcija nav tieši saistīta ar valsts pārvaldes mērķu sasniegšanu, atteikšanās no tās izpildes vai tās izpildes pārtraukšana uz laiku nerada draudus būtisku valsts pārvaldes pakalpojumu sniegšanai. To var pārņemt cita juridiska persona, ko varētu nodrošināt ar būtiski samazinātu valsts budžeta dotāciju. Īstermiņa riski nav būtiski, netiek ietekmēta pakalpojumu saņēmēji.

3- funkciju patraukšana valsts pārvaldes sektora neatstāj būtisku ietekmi uz valsts pārvaldes pakalpojumu kvalitāti, funkcija izpildes sasniegumi tiek izmantoti kā starprezultāti valsts pārvaldes funkciju un pakalpojumu īstenošanai. Var samazināt nepieciešamās valsts budžeta dotācijas apjomu. Ilgtermiņa riski nav sagaidāmi, īstermiņa riski ir saistīti ar galvenokārt pakalpojumu sniegšanas intensitātes samazināšanos un pakalpojuma izmaksu pieaugumu.

4- funkciju izpilde ir nozīmīga iedzīvotājiem, lai saņemtu pakalpojumus, kurus tikai daļēji nodrošina privātais sektors, sasniegumi un pakalpojumi tiek izmantoti kā starprezultāti vai galarezultāti būtiskāko pārvaldes pakalpojumu sniegšanai. Īstermiņa un ilgtermiņa riski ir nozīmīgi, bet ne kritiski. Pakalpojumu saņēmēju skaits ir nozīmīgs, to galvenokārt veido sociālā riska grupas.

5- valsts pārvaldes institūciju pamatfunkcijas, atteikšanās no to izpildes būtiski ierobežos vienlīdzības principa ievērošanu. Funkciju ietvaros sniegtie pakalpojumi nav raksturīgi privātajam sektoram. Īstermiņa riski ir būtiski, tiek ietekmēta lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, it īpaši sociāla riska grupas, ilgtermiņa riski un to iestāšanās varbūtība ir augsta.


26 komentāri:

Anonīms teica...

slikti=0 lidz 1

Anonīms teica...

Biezi neprecizi aprakstitas funkcijas iestadem, ka ar to dazada detalizacijas pakape dazadam institucijam. Daudzas, ipasi saistiba ar politikas planosanu un koordinaciju atkartojas vairakas reizes pec kartas, ipasi neatklajot atskiribas. Tapat ari, manuprat, lielakoties ministrijam trukst apakssadalas par sabiedrisko attiecibu funkciju, kuru lidz ar to ari nevar vertet. Un visbeidzot - nav skaidrs, ko mes isti vertejam - velamo vai esoso. Jo ir vairakas valsts parvaldes funkcijas, kuras ir nepieciesamas, bet sibriza kvalitate, resursu sadalijuma un cilveku skaita zina nepamatotas un neatbilstosas. Ka vertet tas?

Anonīms teica...

Piekrītu komentāram nr. 2. arī man pašlaik nav skaidrs pie esošās situācijas, kas īsti jāvērtē, vai tad ministrijās ir kas mainījies?

Anonīms teica...

Nu par cik te nav nekādas tabulas kur visas ministrijas novērtēt,tad lieku visām gudrajām galvām: "0"

Anonīms teica...

Es ļoti gribētu ieteikt Valsts kancelejai nodarboties ar saviem tiešajiem pienākumiem, jo līdzīgu aptauju LDDK pirms neilga laika veica.

Vai tiešām nepietiek jau tērēt valsts resursus?

Anonīms teica...

Ielieku 0....Muļķojas daudz

Anonīms teica...

TOTAL ZERO!

Anonīms teica...

Kas ir SUZA? IZM 297 funkcijā??? PAT IZM mājaslapā un googlē to saīsinājuma skaidrojumu neatrodu, vien jau pieminēto aptaujas rezultātus .xls failā. Interesanti tur salīdzināt savu un LTRK, LPS viedoki (kur LBAS, LDDK?)

Anonīms teica...

šiet ir uzrakkstīts vērtējiet(cik noprotu tad, kā tā vai cita iestāde strādā ,bet tai pašā laikā kāds finansējums nepieciešams un vai tas ma,kā pils. vajadzīgs NESAPROTU!

interneta pieslēgums teica...

Interesanti lasīt jūsu komentārus ..

Ansis teica...

Abpusēji =p

Cody teica...

Very nice post!

free movie download teica...

funkciju izpilde ir nozīmīga iedzīvotājiem, lai saņemtu pakalpojumus, kurus tikai daļēji nodrošina privātais sektors, sasniegumi un pakalpojumi tiek izmantoti kā starprezultāti vai galarezultāti būtiskāko pārvaldes pakalpojumu sniegšanai. Īstermiņa un ilgtermiņa riski ir nozīmīgi, bet ne kritiski. Pakalpojumu saņēmēju skaits ir nozīmīgs, to galvenokārt veido sociālā riska grupas.

funny wallpapers teica...

funkcija nav tieši saistīta ar valsts pārvaldes mērķu sasniegšanu, atteikšanās no tās izpildes vai tās izpildes pārtraukšana uz laiku nerada draudus būtisku valsts pārvaldes pakalpojumu sniegšanai. To var pārņemt cita juridiska persona, ko varētu nodrošināt ar būtiski samazinātu valsts budžeta dotāciju. Īstermiņa riski nav būtiski, netiek ietekmēta pakalpojumu saņēmēji.

monster truck games teica...

funkciju izpilde ir nozīmīga iedzīvotājiem, lai saņemtu pakalpojumus, kurus tikai daļēji nodrošina privātais sektors, sasniegumi un pakalpojumi tiek izmantoti kā starprezultāti vai galarezultāti būtiskāko pārvaldes pakalpojumu sniegšanai. Īstermiņa un ilgtermiņa riski ir nozīmīgi, bet ne kritiski. Pakalpojumu saņēmēju skaits ir nozīmīgs, to galvenokārt veido sociālā riska grupas.

Facebook teica...

Interesanti lasīt jūsu komentārus ..

windows iscsi initiator download teica...

Īstermiņa un ilgtermiņa riski ir nozīmīgi, bet ne kritiski. Pakalpojumu saņēmēju skaits ir nozīmīgs, to galvenokārt veido sociālā riska grupas.

Ātrais teica...

Paldies par info .

high availability solutions teica...

Si vous etes interesses par le dossier, ou desirez en savoir plus, contactez-moi par mail, et je vous mettrai en contact.

storage area networks teica...

Si vous etes interesses par le dossier, ou desirez en savoir plus

networked attached storage teica...

Si vous etes interesses par le dossier, ou desirez en savoir plus, contactez-moi par mail, et je vous mettrai en contact.

free antivirus download teica...

Your article is extremely impressive.

youtube downloader teica...

Tāpat tiks sniegta informācija par vienotu valsts un pašvaldību

Crohns disease diet teica...

Si vous etes interesses par le dossier, ou desirez en savoir plus

frostwire teica...

Finanšu ministrija ir aicinājusi

Marleen Overmeire teica...

Sveiki visiem, esmu zaudējis naudu tik daudzām kompānijām, kuras ir uzdevušās par īstiem aizdevējiem, bet visas manas pūles ir bijušas veltīgas, esmu zaudējis vairāk nekā 35 000 eiro viltus aizdevējiem, kuri apgalvo, ka viņi nav. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar īsto aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu aizdevumu no viņa tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu bez bailēm, sazināties ar viņiem pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014