2010. gada 7. maijs

Reformu vadības grupa vienojas par nodokļu politikas pamatprincipiem

Ceturtdien, 6.maijā notika kārtējā Reformu vadības grupas (RVG) sēde, kuras laikā apsprieda sociālo un sadarbības partneru piedāvāto attīstības un krīzes pārvarēšanas redzējumu un vidēja termiņa nodokļu politikas pamatnostādnes.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle informēja par sociālo un sadarbības partneru redzējumu valsts attīstības un krīzes pārvarēšanas panākšanai, aicinot grozīt valsts budžeta, finanšu vadības principus un ar 2011.gadu ieviest vidēja termiņa budžetu, īstenot pasākumus, lai nākamajos divos gados apgūtu ES fondu līdzekļus lielākā apjomā, un īstenot strukturālās reformas.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atbalstīja sociālo un sadarbības partneru iniciatīvu, informējot, ka valdība novērtējot ES fondu apguves paātrināšanu un, lai to panāktu, Finanšu ministrija ir aicinājusi Eiropas Komisiju piešķirt lielāku struktūrfondu līdzekļu apjomu nākamajam gadam. Premjers minēja, ka būtu svarīgi turpmāk kopā ar sociālajiem un sadarbības partneriem izvērtēt struktūrfondu finansējuma novirzīšanu ekonomikas izaugsmi veicinošiem projektiem. Tāpat Finanšu ministrijas valsts sekretārs M.Bičevskis informēja, ka Finanšu ministrija jau ir uzsākusi darbu vidēja termiņa budžeta plānošanas kontekstā un tiek izstrādāts Fiskālās atbildības likumprojekts, kas noteiks trīs gadu fiskālā makroplāna nepieciešamību atbilstoši parlamentārajam darbības termiņam.

Reformu vadības grupas sēdē Finanšu ministrijas pārstāvis informēja par vidēja termiņa nodokļu politikas pamatnostādņu projektu, kā mērķis ir nodokļu politikas stabilitāte un prognozējamība, Latvijas tautsaimniecības konkurētspējas uzlabošana, stabilu valsts budžeta ieņēmumu nodrošināšana, nodokļu politikas sasaiste ar valsts budžeta konsolidāciju un sociālais taisnīgums. Pamatnostādnes paredz nepaaugstināt pievienotās vērtības nodokļa, iedzīvotāju ienākuma nodokļa, uzņēmumu ienākuma nodokļa pamatlikmes, kā arī padara nodokļu sistēmu progresīvāku, samazinot nodokļu slogu zemāk atalgotiem darbiniekiem un palielinot nodokļu slogu patēriņam un nekustamajam īpašumam.

Sociālie un sadarbības partneri kopumā atbalstīja izstrādātos nodokļu politikas pamatprincipus un vienojās ar valdības pārstāvjiem par turpmākajām sarunām, kurās pamatnostādnes tiktu balstītas uz analītiskiem materiāliem par makroekonomiskajām prognozēm un pirmā ceturkšņa iekšzemes kopprodukta rādītājiem.

Sanāksme ar Reformu vadības grupas pārstāvjiem par valsts pārvaldes funkciju vērtēšanu ir plānota 13.maijā.

Informāciju sagatavoja:

Laine Kučinska
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 67082905 / 29457329
e-pasts: laine.kucinska@mk.gov.lv
www.mk.gov.lv

9 komentāri:

Facebook teica...

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atbalstīja sociālo un sadarbības partneru iniciatīvu, informējot, ka valdība novērtējot ES fondu apguves paātrināšanu un, lai to panāktu, Finanšu ministrija ir aicinājusi Eiropas Komisiju piešķirt lielāku struktūrfondu līdzekļu apjomu nākamajam gadam.

iscsi target xp teica...

Tāpat Finanšu ministrijas valsts sekretārs M.Bičevskis informēja, ka Finanšu ministrija jau ir uzsākusi darbu vidēja termiņa budžeta plānošanas kontekstā un tiek izstrādāts Fiskālās atbildības likumprojekts, kas noteiks trīs gadu fiskālā makroplāna nepieciešamību atbilstoši parlamentārajam darbības termiņam.

high availability architecture teica...

Si vous etes interesses par le dossier, ou desirez en savoir plus, contactez-moi par mail, et je vous mettrai en contact.

storage area network teica...

Si vous etes interesses par le dossier, ou desirez en savoir plus

networked attached storage teica...

Si vous etes interesses par le dossier, ou desirez en savoir plus, contactez-moi par mail, et je vous mettrai en contact.

antivirus free download teica...

Your article is extremely impressive.

youtube downloader teica...

thank you so a great deal for these ideas!

Crohns disease diet teica...

Your article is extremely impressive.

frostwire teica...

Finanšu ministrija ir aicinājusi